EEN DAG OP DE HOORNSCHE HOEVE

 

Onze gasten komen tussen 9.30 uur en 10 uur. We beginnen de dag met uitgebreid koffiedrinken. Een gezellige start waar van alles word besproken. Van verhalen over kinderen en kleinkinderen tot aan het wereldnieuws.

Na de koffie, tegen 11 uur, bereiden we de warme maaltijd voor. Vaak wordt er geholpen met het schillen van de aardappelen en het schoonmaken van de groente. Elke dag wordt er vers gekookt en samen gegeten. Goed en gezond eten vinden we erg belangrijk. Voor de maaltijd is er tijd voor een spelletje, het lezen van de krant of een tijdschrift. Natuurlijk kan er ook een kijkje genomen worden in de stal en moeten ook onze kippen, konijnen, loopeenden en geiten gevoerd worden. Niet het programma dat wij bedacht hebben is leidend, maar de interesse van onze gasten.

Na de maaltijd hebben we een rustig moment. Sommige gasten vinden het prettig even rustig te zitten in de rustruimte, een andere gast helpt met de afwas, leest de krant of maakt een puzzel.

Tegen 14.15 uur wordt er weer koffie en thee gezet en is er een gezamenlijke activiteit. Dit kan een creatieve activiteit zijn, een spel- of bingomiddag, geheugentraining, een activiteit met muziek of bewegen. Regelmatig nodigen we iemand uit die iets vertelt over zijn of haar werk of hobby. 1 keer in de maand, op de dinsdag, wordt er geschilderd. Ook maken we regelmatig een uitje.

Tegen 15.30 uur en 16.00 uur gaan onze gasten weer huiswaarts. 

Telefoonnummers

(T) 0578-696061
(M) 06-57630239

Adres

Dagopvang
de Hoornsche Hoeve
Meenseweg 10
8181 SV Heerde

Email

info@hoornschehoeve.nl